Shivakashi
Ürün Adı: Shivakashi
Birim Hacim Ağırlığı: 2610 gr/cm³
Basınç Dayanımı: 1836 kgf/cm²
Eğilme Direnci: 123 kgf/cm²
Su Emme Oranı: % 0,40
Ocağın Bulunduğu yer: Hindistan
Tüm görseller bilgi amaçlıdır.Doğal malzeme olduğundan dolayı gerçekte farklılık gösterecektir.
Granit: Granit, volkanik bir taştır ve yer kabuğunun diplerindeki erimiş magmanın, milyonlarca yıl yavaş yavaş kristalize olmasıyla, deprem ve erozyonlar sonucunda yeryüzüne çıkmıştır. Granitin ana mineralleri, quartz ve feldspat ile amfibole, piroksen ve mika gibi ikincil minerallerdir. Bu minerallerin dağılımı ve yoğunluğuna göre granitin rengi oluşur.
Granit, yapılarda en çok tercih edilen malzemedir ve bunun nedenlerini şöyle sıralanabilir:
1. Doğal taş içinde doğal granit en sert taş grubudur. Doğadaki en sert yapı malzemesidir. Sertlik derecesi 6-7 mohs'tur.
2. Granitte bulunan başlıca mineraller silikat, kuvars ve feldspattır. Silikatlar, limon (sitrik asit), sirke, alkol ve benzeri gibi sıklıkla mutfaklarımızda bulundurduğumuz asidik maddelere reaksiyon göstermezler.
3. Granit ısıya ve çizilmelere karşı yüksek derecede dayanıklıdır. Granit bir mutfak tezgahı üzerinde rahatlıkla ekmek kesilebilir, sebze de doğranabilir.
4. Granit tüm taşlar içinde en sert ve en kalın olanıdır.
5. Diğer taşlarla ve seramikle kıyaslandığında üzerindeki cilayı çok daha uzun süre korur.
6. Granitte bulunan feldisipat en düşük su emişini gerçekleştirir. (%0,02-0,04) Böylelikle su tezgahtan sızmaz ve malzeme üzerinde leke bırakmaz.
7. Ultraviole ışınlardan etkilenip renk atmaz, doku ve rengini daima korur,her türlü hava koşuluna son derece dayanıklıdır.
8. Periyodik bakım gerektirmez,temizliği arap sabunu ile ovarak yapılır ve ilk günki cilasıyla tekrar kullanıma hazır duruma gelir.
Granit uygulama türleri:
- Honlama: Granit fayansın yüzeyinin belli başlı aşındırıcılarla yarı mat hale getirilmesidir. İyi bir honlanmış yüzey, ne ışığı yansıtacak kadar parlak, ne de kaba mattır, saten dokusunu andırır.
- Cilalama: Granit fayansın yüzeyinin belli başlı aşındırıcı gruplar ile ışığı yansıtacak kadar mükemmel pürüzsüz bir yüzeye ulaştırılmasıdır.
- Fırçalama ( Patinato ): Granit fayansın yüzeyinin özel aşındırıcı fırçalar ile eskitilmiş bir doku kazanıncaya kadar aşındırılmasıdır.
- Kenar Kırma: Granit fayansın kenarlarının mekanik işlemler sayesinde hafifçe kırılarak antik, eskitilmiş bir doku kazanmadırılmasıdır.
- Eskitme – Tamburlama: Granit ürünlerin çağlar boyunca maruz kalacağı erozyon ve eskimiş görünümünün mekanik yollar ile kazandırılmasıdır.
- Dolgu: Granitin bünyesinde doğal olarak bulunan boşlukların veya gözeneklerin özel çimento veya kimyasal maddeler ile doldurulmasıdır.
- Cross - Amerikan Kesimi: Granitin tabakalarına paralel olarak yapılan kesimdir. Bu tip kesim daha az hareketle ve durağan bir doku görünümü vermektedir.
- Damar - Vein Kesim: Granitin tabakalarına dik olarak yapılan kesimdir. Granitin tüm doğal güzelliği ve çizgisel yapısallığı göz ününe serilir.
- Dünyanın en önemli granit ocakları; Arjantin, Brezilya, Kanada, Çin, Mısır, Finlandiya, Hindistan, İtalya, Norveç, Portekiz, Suudi Arabistan, Güney Afrika, İspanya, Sri Lanka, İsveç, Ukrayna, ABD, Zambiya, Zimbabve’dedir.
Kullanım Yerleri : Villalarda, Park, Bahçe, Kamp alanlarında, Turistik alanlarda, Restorantlarda, Okul, Ev, Sitelerde, Lavabo duvar, Mahalle, Köy Hayrat Çeşmesi, Yazlık, Osmanlı Motifi, Meydan, Askeriye, Kışla, Sauna, Hayrat, Hayırsever, Cami, Abdestlik, Şadırvan, Kabristan, Mezarlık, Şehitler için, Mezar, kabir, mezar yapımı, mezar taşlarında, İç mekan ve dış mekan inşaat uygulamalarında, denizlik, basamak, küpeşte, mutfak tezgahı, balkon, kaplama, zemin döşeme, anıtlar, heykeller, şömine, sütunlar, banyolarda, hamamlarda, biblo, kurna, vazo, avize, şekerlik, suluk, sütun, saksı ve hediyelik eşya vb. gibi eşya yapımında ve mermer taşının artık parça kırıntıları ise mozaik, suni mermer ve paledyen olarak da kullanılmaktadır.
Uyarı : Sitemizde bulunan bu taşların resimleri, malzemenin doğallığına bağlı olarak, aslına göre çok azda olsa farklılık gösterebilir. Fotoğraf çekimleri gün ışığında yapılmış olduğundan, güneş açısından kaynaklanan renk farklılıklarından dolayı Antalya Kabir Bakımı Mezar Yapımına herhangi bir sorumluluk yüklenemez.